Geplaatst op Geef een reactie

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets? 

fiets

Als je een nieuw product gaat kopen dan zijn er altijd diverse dingen waar je op moet letten. Als je bijvoorbeeld een nieuwe wilt laten aanbrengen in je woning dan zul je onder meer rekening houden met de gietvloer prijs. Bij het kopen van epoxy giethars zul je mogelijk juist weer voornamelijk letten op de kleur. Om een lang verhaal kort te maken, bij allerlei verschillende producten zijn er altijd diverse factoren waar je rekening mee houdt. Dit is dus ook het geval als je een kinderfiets gaat aanschaffen, waarbij je zeker op de onderstaande dingen moet letten.

Remmen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn terugtrapremmen niet de veiligste optie voor kinderen. Op goedkoop gemaakte fietsen kunnen inferieure handremmen voor kinderen moeilijk te trekken zijn, waardoor een terugtraprem noodzakelijk is. Op een goed gemaakte fiets zijn de remhendels echter ontworpen voor kleine, zwakke handen. Een volwassene moet met zijn pink in de hendel kunnen knijpen. Als dit het geval is, dan weet je dat je kind ook de handrem kan gebruiken zonder enige moeite. Dit is dus in principe beter dan een terugtraprem, al hangt dit ook zeker van de voorkeur van je kind af.

Lichtgewicht

De meeste kinderfietsen op de markt zijn belachelijk zwaar. Het is gebruikelijk dat kinderfietsen tot 50 procent van hun lichaamsgewicht wegen. Sterker nog, vaak zijn ze zelfs zwaarder dan een fiets voor volwassenen. Het is daarom van belang om te letten op het gewicht van de fiets voor je kind. Dit moet zo licht mogelijk wegen in principe. Als de fiets zwaar is dan zal het voor een kind moeilijk zijn om ermee te manoeuvreren, terwijl het fietsen ook vermoeiend kan zijn hierdoor. Over het algemeen zul je zien dat een lichtgewicht kinderfiets vaak bestaat uit een frame van titanium of aluminium.

Binnenbeenlengte

De beste manier om een ​​fiets bij een kind te passen, is door de binnen beenlengte te meten. Sla deze stap daarom beslist niet over. Een fiets die wordt aanbevolen voor een 5-jarige kan passen bij een kind van 4 jaar en een ander bij 6. Elk kind is anders en elk kind verdient een fiets die past. Goede fietsfabrikanten zullen daarom de juiste binnenbeenlengte voor elk van hun fietsen bekendmaken. Om de binnenbeenlengte van je kind te meten moet je een meetlint en boek pakken. Laat je kind tegen de muur staan en het boek tussen hun benen houden zo dicht mogelijk bij hun kruis. Markeer bovenaan het boek iets op de muur. Vervolgens kun je vanaf de vloer tot het merkteken de afstand meten, dit is de binnenbeenlengte.

Ontwerp

Natuurlijk is het ook van belang om te letten op het ontwerp van de kinderfietsen. Je kind moet de fiets immers wel mooi zijn, anders wil hij of zij er misschien niet eens op fietsen. Dat zou zonde van het geld zijn. Neem je kind daarom mee als je op zoektocht gaat naar fietsen en laat hem of haar meebeslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *