Geplaatst op Geef een reactie

Voorjaarskriebels

fiets

Elke lente heb je dat moment dat je er helemaal klaar voor bent. Het kriebelt, je wilt het winterstof uit het huis verbannen en heel veel opruimen! Het ouderwetse begrip grote schoonmaak leeft voort in het heden. We pakken emmers, doekjes en sopjes en gaan alle kamers te lijf. En dat werkt aanstekelijk, dus ook de zolder wordt opgeruimd en dan is de schuur aan de beurt. 

Naar de stort

Komt u dat bekend voor? Alles wat je even niet nodig hebt, wordt naar de zolder of naar de schuur verbannen. Elk voorjaar weer die blik in die overvolle schuur waarvan in eerste instantie de moed je in de schoenen zinkt. Tijd voor rigoureuze beslissingen! 

Die oude roze loopfiets kan wel naar het buurmeisje, de driewieler naar het neefje en de eerste kinderfiets met zijwieltjes gaat op Marktplaats. Dan zijn er nog de oude barbecue en die roestige grasmaaier, die gaan naar de vuilstort. En dan kunnen ook meteen de ongebruikte matrassen en dekens van de zolder mee. Opgeruimd staat netjes!

Britt en Justine

Ook bij de familie Vriezema kwamen de voorjaarskriebels in alle hevigheid boven. Dochters Britt en Justine werden gesommeerd hun kamer op te ruimen en mochten alle overtollige spullen zelf op Marktplaats zetten, zodat ze een extra zakcentje kunnen verdienen.

De ouders van de meiden hebben hun tijd benut door eens rond te surfen op het internet naar nieuwe kinderfietsen. De meiden waren natuurlijk blij verrast door deze actie, Britt had het afgelopen halfjaar een enorme groeispurt gehad en was haar oude fiets behoorlijk ontgroeid. De meiden kruipen gezusterlijk achter de laptop en de oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Britt van 10 is helemaal idolaat van de lichtblauwe omafiets, een  meisjesfiets 24 inch. Justine gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en moet dagelijks 12 kilometer heen en ook weer terugfietsen. Dat vraagt om een solide nieuwe fiets, met ruimte voor een zware boekentas. Justine valt al snel voor de meisjesfiets 26 inch met een army-look, met een voordrager waarop ze haar school- of sporttas kan meenemen. 

Vakantiegevoel

Het mooie weer, de opruimwoede en het besluit over de nieuwe fietsen maakt de stemming opperbest. Die avond aan tafel komt het gesprek op de komende grote vakantie. Door de Coronacrisis is het dit jaar anders dan anders, de vakantie per vliegtuig naar een zonnig oord is geen zekerheidje. Met de nieuwe fietsen in het vooruitzicht, rijpt het plan voor een vakantie in eigen land. En er staat al jaren een verblijf bij Ponypark Slagharen op het verlanglijstje van de meiden. Hoewel het nog even afwachten is wat er precies wel en niet mag tegen die tijd, groeit het enthousiasme. Ook in Nederland kan je een coole vakantie houden, als je even online zoekt naar uitjes in Overijssel en Drente is er ook buiten het Ponypark genoeg te beleven. Zeker als de nieuwe fietsen meegaan, denken Britt en Justine zich prima te vermaken.

En dan het weer, bij vakantie hoort mooi weer, maar er is een warme zomer voorspeld, dus met het echte vakantiegevoel komt het ook dit jaar wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *