Geplaatst op Geef een reactie

De zomer komt eraan!

fiets

De zomer is het jaargetijde waar de meeste mensen al lang naar uitkijken. We zijn klaar met storm en regen en kijken uit naar mooi zomerweer, zodat we in een T-shirt en korte broek naar buiten kunnen. Het jaar nam onverhoopt een bizarre wending, waardoor we sinds half maart veel aan huis gekluisterd waren. Het Coronavirus heeft niet alleen Nederland maar de hele wereld opgeschrikt. De enige manier om het virus het hoofd te bieden is om het samen te doen. De minister-president heeft zijn volk regelmatig toegesproken en uitgelegd dat iedereen mee moest doen en zich moest houden aan de beperkende maatregelen die werden opgelegd. Dit vergde aanpassing en kostte moeite, maar dat heeft geloond.

Coronataal

De Nederlandse taal heeft er een aantal nieuwe woorden en begrippen bij, zoals balconversatie, lockdownkilo’s, raamzwaaien, zorgapplaus, etc. Misschien dat deze ludieke vondsten later weer vervagen, maar ‘anderhalve meter samenleving’ zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven. En het mondkapje, een bestaand woord maar met een hernieuwde lading, zal ook niet snel vergeten worden. De werkelijkheid? We zijn hoogstwaarschijnlijk veroordeeld tot het dragen van zo’n ding, vaker dan we willen.

Na de onwerkelijke periode van thuiswerken, niet naar school, sport of feestjes, is de versoepeling inmiddels ingezet. De kinderen gaan weer naar school, er mag weer worden gesport en de terrassen zijn weer open. Alles keurig gestructureerd, maar toch doet de gezelligheid in de stad weer ‘ouderwets’ gezellig aan. Meer vrijheid, maar voorlopig nog wel onder strikte voorwaarden. En voorzichtig dient zich de urgentie van het maken van vakantieplannen aan.

Ver weg of dichtbij

Veel mensen hebben gewacht, maar nu komt de vakantie wel heel dichtbij. 

Hoewel er weer grenzen opengaan, aarzelt men over de vraag of het wel verstandig is om naar het buitenland te gaan. Waarom zou je het risico lopen om niet meer terug te kunnen?

De fiets is voor veel mensen een uitkomst. We zijn niet voor niets Nederlanders, stoere sportieve mensen die een uitdaging wel aandurven.

Zo ook de familie Koning uit Hoorn, voorheen fervente aanhangers van het all inclusive concept in luxe resorts in zonnige oorden. 

Dit jaar kiezen ze ervoor om de kinderen te voorzien van een nieuwe fiets en de vakantie in eigen land te vieren. De oudste is 10 jaar en heeft een stoere kinderfiets 24 inch met army print uitgezocht, Marly van 7 is idolaat van de kinderfiets 20 inch, model omafiets met luipaardprint. De jongste heeft een kinderfiets 14 inch nodig, maar zal voor langere tochten achterop moeten bij papa of mama. De plannen worden met gejuich ontvangen, zeker als de kinderen horen dat de grote tent in de tuin zal worden opgezet en dat zij daar ’s nachts in mogen slapen.  En in Noord-Holland is heel veel te doen, het Sprookjesbos in Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum, maar ook een dagje Amsterdam is een aanrader. Behalve winkelen kun je naar Madame Tussaud of het Anne Frankhuis, voor zover dat de komende weken weer opengaat. Ze zijn het er allemaal over eens: dit wordt een topvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *