Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor het verzekeren van je fiets

fiets

Net als dat we onze auto verzekeren, kan er ook iets gebeuren met onze fiets. Zo kan het zijn dat je fiets wordt gestolen, vernield of dat je misschien betrokken raakt bij een ongeluk. Los van het feit dat je natuurlijk ten koste van alles wilt proberen te voorkomen dat je iets gebeurt, is het wel zo fijn dat je ook weet dat de kosten voor eventuele reparaties aan je fiets worden vergoed. Het verzekeren van je fiets is dan een verstandige keuze. Waar een verzekering voor ons auto verplicht is, geldt dit voor een fiets dus niet. Maar met de stijgende populariteit van de elektrische fiets en ook het prijskaartje dat eraan hangt, is het raadzaam hier eens goed over na te denken. Zo kun je namelijk je fiets vaak al voor een paar euro per maand verzekeren. Wil jij weten hoe, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Waar woon je?

Het verzekeren van je fiets is altijd verstandig om te doen, toch is het wel afhankelijk van waar je woon of je je fiets verzekerd tegen diefstal of alleen tegen vernieling. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je aan de grachtengordel woont, je niet de luxe hebt om je fiets binnen te kunnen stallen. Doordat je fiets dag en nacht buiten staat, is de kans op vernieling en ook diefstal natuurlijk vele malen groter. Woon je in een huis waar je wel de mogelijkheid hebt tot het stallen van je fiets in de garage of schuur, dan dekt de inboedelverzekering de kosten meestal bij diefstal. Uiteraard neemt dit niet weg dat een verzekering tegen diefstal verstandig is om te doen, aangezien je fiets ook elders kan worden ontvreemd.

Vergelijk de verschillende verzekeringen

Heb je momenteel een auto, dan heb je deze verzekering natuurlijk ook niet zomaar afgesloten. Aangezien een autoverzekering vergelijken vergelijken tegenwoordig eenvoudig online kan worden gedaan, hoef je niet bang te zijn dat je ooit nog te veel betaald. Daarbij komt ook dat je direct inzichtelijk hebt wel dekking je geniet bij de desbetreffende verzekeringen, waardoor je op basis van al deze informatie een juiste keuze kunt maken voor een bepaalde verzekeraar. Dit geldt uiteraard dus ook voor je fiets. Sluit daarom nooit zomaar direct een fietsverzekering af, maar kijk eerst eens rustig om je heen wat er nu daadwerkelijk allemaal is.

De dekking

Je kunt je fiets tegen alles verzekeren. Zo kun je er zelfs voor kiezen of pechhulp voor onderweg af te sluiten. Iets wat vooral wanneer je dagelijks met de fiets gaat wel handig is om te doen. Er komt dan iemand op locatie je fiets reparen en je kunt daarbij zelfs kiezen voor vervangend vervoer. Op deze manier hoef je dus nooit bang te zijn dat je met een lekke band een flink eind moet lopen, want dit wordt allemaal voor je geregeld. Hoe fijn is dat? Overweeg dus serieus of dit ook iets voor jou kan zijn, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over eventuele kosten voor reparatie van jouw fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *