Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfiets, nieuw of tweedehands?

fiets

De meeste schoolgaande kinderen hebben een fiets. Dat begint al op jonge leeftijd. Je zou kunnen spreken van een fietscarrière of een fietsbiografie. Van de eerste fiets tot aan die fiets waarmee naar school wordt gefietst, het moet kwalitatief een goed exemplaar zijn. Of je nu kiest voor nieuwe of een tweedehands. 

Eerlijk is eerlijk, een fiets is geen alledaagse aankoop en niet goedkoop. Toch kan eigenlijk niemand zonder en begint de fietsbiografie al op jonge leeftijd. Soms met een loopfiets of de allerkleinste kinderfiets met zijwieltjes. Die worden veelal nieuw aangeschaft of doorgegeven binnen het gezin.

Stevige kinderfiets op maat om mee naar school te fietsen

Is eenmaal de kinderfiets aan de beurt om mee naar school te kunnen fietsen, dan vraagt dat om een stevige kwaliteitsfiets op maat. Een jongensfiets of een meisjesfiets die van alle gemakken en ook van alle noodzakelijke accessoires is voorzien. Behalve het juiste formaat gaat het om goede verlichting, stevige remmen, en eventueel een mand of een drager aan de voorzijde.

Er wordt nogal wat van zo’n fiets gevraagd en daarom ook van de ouders die zo’n fiets aanschaffen. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat er naar een tweedehandsfiets gekeken wordt. Let dan echter heel goed op wat je koopt. Niet altijd heeft die fiets de juiste maat. Een kind dat op een te kleine of te grote fiets de weg opgaat, fietst niet veilig. Tijdens het trappen komen de knieën te dicht bij het stuur, of het kind kan juist niet goed bij de trappers waardoor op- en afstappen niet gemakkelijk gaan.

Goede tweedehandsfiets vraagt om nauwkeurige controle

Daarnaast is het belangrijk om goed na te kijken of alles het doet op de fiets. Zijn de remmen in orde? Doet de verlichting het? Zijn de banden nog goed genoeg? En ga zo maar door. Het vraagt een nauwkeurige controle om een goede tweedehandsfiets in de wacht te slepen.

Kies de juiste maat

Check de verlichting

Controleer de conditie van de banden

Controleer de remmen

Nieuwe fiets is veilig en goede investering

Wil je geen risico nemen, kies dan voor een nieuwe fiets. Het is een investering, maar dan is het kind voor jaren voorzien van een kwaliteitsfiets die het kind veilig overal naartoe brengt. Een prachtcadeau voor een verjaardag, bij een overgang naar een nieuwe klas of gewoonweg omdat een kind nu eenmaal een goede fiets nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *