Geplaatst op Geef een reactie

Goedkope kinderfiets kopen

fiets

Goedkope kinderfiets kopen

Een goedkope kinderfiets kopen? Als je voor je kind een fiets wilt kopen, moet je tegenwoordig een aardig bedrag neertellen. Is dit nu echt nodig? Waarom zou je 300 tot 400 euro moeten betalen voor een kinderfiets waar je kindje eigenlijk maar heel kort op zal fietsen? Een oplossing hiervoor is de aanschaf van een goedkope kinderfiets. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat goedkoop uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn, want een goedkope kinderfiets kan ook gewoon een goede kinderfiets zijn.

Merk kinderfiets
Het begint al bij een merk of een niet-merk fiets. Als je een kinderfiets van een bepaald merk koopt, betaal je al meer dan als je een kinderfiets koopt die geen merk draagt. Ook hangt het af waar je je kinderfiets wilt kopen; koop je een kinderfiets bij een kleine fietswinkel in een dorp, dan betaal je waarschijnlijk meer voor een kinderfiets dan als je de fiets online koopt.

Accessoires

Daarnaast betaal je vaak veel geld voor veelal onnodige accessoires die soms ronduit overbodig kunnen zijn. Hebben kinderfietsen bijvoorbeeld echt een verende voorvork nodig? Of een peperduur slot? Of superdure verlichting? Of een dure fietsmand of tas? Nee, dat is helemaal niet noodzakelijk om lekker te kunnen fietsen. Als de basis maar goed is van de fiets, dan is een goedkope kinderfiets vaak net zo veilig en net zo sterk als een dure kinderfiets.

Aandachtspunten

Wat belangrijk is bij de aanschaf van een kinderfiets zijn allereerst goede remmen. Daarnaast is goede verlichting ook belangrijk. Goedwerkende verlichting is heel erg belangrijk voor de veiligheid van je kindje en voor die van de medeweggebruikers. Kinderfietsen zijn wat kleiner gebouwd en vallen daarom wat minder goed op in het verkeer. Door middel van goede verlichting, kun je er dus voor zorgen dat je kindje goed te zien is. Een goedwerkende koplamp en een goedwerkend achterlicht zijn belangrijk, maar er valt ook te denken aan reflectoren in de pedalen van de fiets en/of en reflectiestroken op de banden en/of reflectoren in de wielen.

Omdat tegenwoordig steeds meer fietslampen werken op batterijen, moet je in de gaten houden of deze batterijen nog goed werken. Bij de duurdere kinderfietsen wordt er ook gebruik gemaakt van een naafdynamo. Deze zit niet meer op het wiel, maar is verwerkt in de naaf van het voorwiel. Hierbij is het grote voordeel dat de verlichting bijna altijd automatisch werkt.

Wat als je kindje een dure kinderfiets wil hebben?

Als je kindje precies dezelfde fiets als zijn/haar vriendje of vriendinnetje wil hebben, dan is het juist een sport om te proberen om jouw kindje op andere gedachten te brengen. Het juist bijzonder maken van de goedkope fiets die jij wilt kopen of juist uitleggen dat er eigenlijk geen verschil is tussen een goedkope of een dure fiets. Dit is geen gemakkelijke opgave voor een ouder, maar je kunt het zien als een uitdaging. Soms zijn niet alle dingen even gemakkelijk bereikbaar in het leven en dat geldt voor zowel volwassenen als ook voor kinderen.

Volwassen mensen hebben ook vaak wensen die niet in vervulling kunnen gaan, omdat er geen geld voor is en dat is helaas ook wel eens het geval als er voor kinderen iets aangeschaft moet worden. Duidelijk maken dat een goedkope kinderfiets helemaal niet minder hoeft te zijn dan een dure kinderfiets zal niet het makkelijkste uit te leggen zijn.

Je kunt misschien ook leuke stickers kopen om de fiets eigen mee te maken? Of bedenk een andere creatieve manier om je kindje uit te leggen dat het belangrijkste is dat hij of zij een mooie nieuwe fiets heeft om op te fietsen. Het is van ondergeschikt belang dat de fiets minder heeft gekost dan de fiets van het buurjongetje of meisje. Maak er een spelletje van of een vergelijking met de ‘’volwassen’’ wereld maar probeer hierbij wel de realiteit in gedachten te houden.

Een goedkope fiets, veel fietsplezier

Het maakt dus eigenlijk niet erg veel uit voor het fietsplezier van jouw kind of je nu een dure of een goedkope kinderfiets zult aanschaffen. Als de belangrijkste zaken maar in orde zijn, jouw kind blij is met de fiets en vooral er lekker op kan wegscheuren. Met het geld wat je niet onnodig uit geeft, kan je weer andere leuke dingen doen. Je kunt je geld maar een keer uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *