Geplaatst op Geef een reactie

Geef met kerst een (loop)fiets cadeau

fiets

Een fiets is een populair cadeau voor kinderen. Van de loopfiets tot de grote-mensen-fiets. Kerstmis is een prachtige gelegenheid om een fiets ‘onder’ de boom te zetten. En november is het moment om de fiets te bestellen. 

Steeds meer gezinnen kiezen voor kerstcadeaus in plaats van met Sinterklaas. Kerst is cadeautjestijd. In een nieuwsbericht van een paar jaar terug blijkt duidelijk dat meer mensen iets kleins geven als de Sint in ons land is, en met kerstmis flink uitpakken. Er liggen steeds meer presentjes onder de kerstboom. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 42 procent van de Nederlanders Sinterklaas met cadeautjes viert, tegenover 53 procent met kerst.  

Het is een traditie die is overgewaaid uit Amerika. In 2019 werd in de media genoemd dat er een kooprecord was gevestigd als het ging om het vieren van kerstmis. In dat jaar werd er de zaterdag voor kerstmis voor 665 miljoen euro aan de kassa’s gepind. Een kwart van de mensen die kerstcadeaus kocht, deed dat online. Dat laatste aantal is groeiende.

Een fiets onder de kerstboom

De vraag is natuurlijk altijd: wat schenken we elkaar? Vooral kinderen verheugen zich op de pakketjes onder kerstboom. Laat dit nu een prachtige gelegenheid zijn om jonge kinderen een fiets cadeau te doen. 

Voor de allerjongsten is een loopfiets heel geschikt en leuk om mee te beginnen. Dan bedoelen we niet trappend, maar al lopend leren de balans te houden en te leren sturen. De basis van het fietsen. 

Kinderfiets met zijwieltjes als vervolg

Na de loopfiets volgt de kinderfiets met zijwieltjes. Nu is een fiets onder een kerstboom zetten, ingepakt en al, nogal een klus. Een mogelijkheid is het inpakken van de zijwieltjes, een helm of een flinke bel als hint. Dan kan de fiets nog even in de schuur of garage blijven staan. De verrassing wordt er nog groter door. Wat zal een kind opkijken als het de Disney Frozen kinderfiets met kerst krijgt of, in het geval het gaat om een jongen, een Batman kinderfiets.

Koop een fiets op maat

Als een kind ouder wordt, verandert het formaat van de fiets. Ineens hebben ze een 14 inch of 20 inch kinderfiets nodig. Met name na een groeispurt, vooral in de zomermaanden, blijkt het zadel hoger te moeten of de fiets is gewoonweg te klein omdat de knieën het stuur raken en dat stuur niet hoger kan. Het is voor de veiligheid belangrijk om een passende fietsmaat voor een kind aan te schaffen. Natuurlijk met het zadel op de laagste stand zodat het kind met de fiets vooruit kan. Maar op een gegeven moment zijn ze gewoonweg aan dat andere formaat toe.  

De grote-mensen-fiets

Net zolang totdat ze overstappen op die echte grote-mensen-maat. Een 28 inch fiets. Maar dan is het kind waarschijnlijk al zover dat het naar de middelbare school gaat en soms een flink eind fietsen moet. Of zo’n fiets nog onder de kerstboom past? Niet qua formaat, maar als kerstcadeau is het een topper. Kinderen fietsen graag. Het biedt ze vrijheid. En wat is er mooier dan een nieuwe fiets? Kortom, op iedere leeftijd is een fiets krijgen een geweldig cadeau en kerstmis is daar een mooie gelegenheid voor.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *