Geplaatst op Geef een reactie

Fietsen in Zeeland: dat verveelt nooit! 

fiets

Zeeland is een van de populairste fietsprovincies en dat is natuurlijk niets voor niets. Het is heerlijk om op je fietsje uit te waaien aan de kust. De kustlijn van Zeeland is maar liefst 650 kilometer lang! 

De provincie heeft een groot fietsknooppuntennetwerk die je langs de leukste plekken voert. Wij hebben vijf prachtige routes voor je op een rijtje gezet. Elke route totaal anders maar allemaal met hetzelfde thema zee en land. Welke route neem jij?  

  1. Bunkers spotten 

Fiets bijvoorbeeld langs de bunkers op Walcheren. De bunkerroute is maar liefst zesenzestig kilometer lang en laat je van alles over de Tweede Wereldoorlog zien. De Duitse bezetter versterkte de kust van Walcheren vanaf 1942 en dat leverde een linie van bunkers, tankgrachten en versperringen op. Nog steeds zijn er ongeveer tachtig bunkers te zien. Benieuwd naar wat er precies schuilgaat achter deze bunkers? Stop dan bij het Bunkermuseum in Zoutelande. 

  1. Het Veerse Meer rond 

Hou je van water? Fiets dan zo’n zestig kilometer rond het Veerse Meer. Geniet onderweg van de vele zeilboten, motorboten en kano’s en maak een stop in het prachtige stadje Veere. In de zomer zijn er twee toeristische veerdiensten namelijk: Veere-Kamperland en Kortegene – Wolphaartsdijk. Heb je geen zin meer om verder te fietsen? Overnacht dan in Veere en ga de volgende dag verder. 

  1. Doe de Zwinroute 

Liever een natuurgebied ontdekken? Kies dan voor de Zwinroute, deze gaat eenendertig kilomter langs het natuurgebied het Zwin in West-Zeeuws-Vlaanderen. Vroeger was de Zwin een zeearm. Deze is verzand en er is een gebied van kreken, geulen en schorren ontstaan. Tijdens deze route fiets je onder andere langs de kustplaats Cadzand-Bad en passeer je Sluis, een vestingstad. 

  1. Monumentaal fietsen

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een zestig kilometer lange fietstocht langs de historische monumenten op Schouwen-Duiveland. Fiets onder andere langs Zierikzee en klim op de Dikke Toren. Geniet van het uitzicht. Bij mooi, helder weer kan je bijna Rotterdam zien. Verder voert de route je langs monumenten van Rennesse, Haamstede en Brouwershaven. Tussen al die monumenten door fiets je door de bossen, duinen en natuurgebieden. 

  1. Watersnoodramp route 

Kies je deze route dan kom je langs verschillende dorpjes op Schouwen-Duiveland die een raakvlak hebben met de watersnoodramp van 1953.Tijdens een extreme storm konden de dijken het niet meer aan. Wil je meer weten over deze ramp? Bezoek dan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Hier kun je vele foto’s, video’s en verslagen van de ramp bekijken. Zeker de moeite waard! En vergeet niet om door de prachtige natuur van het Krekengebied rondom het museum te fietsen. 

Relaxen in een fiets café 

Tijdens het fietsen is er niets fijner om een pauze te nemen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. De fiets cafés in Zeeland zijn harstikke gezellig. Je kan er eten, je fietsbanden oppompen en even naar het toilet. Pech met je fiets? Er is materiaal aanwezig waarmee je je band kan plakken.  Kortom ideaal die fiets cafés voor de fietsliefhebbers en volop aanwezig in Zeeland. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *