Geplaatst op Geef een reactie

Alles wat je moet weten over de loopfiets

fiets

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets met twee wielen zonder pedalen, die kinderen vanaf 18 maanden leert om op twee wielen te balanceren. Na een korte leerperiode leren peuters en kinderen fietsen zonder hulp van hun ouders. Loopfietsen zijn een vervanging voor driewielers of zijwieltjes omdat ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in de loop van de tijd dat een kind normaal op een driewieler zou rijden of zijwielen zou gebruiken. Met de vaardigheden van een loopfiets worden kinderen vanaf 3 jaar oud, direct naar een gewone kinderfiets gebracht zonder de hulp van zijwielen. Loopfietsen rijden als gewone fietsen en komen niet vast op oneffen oppervlakken, glijden gemakkelijk over rotsen, vuil, stoepranden en zelfs gaten. Ze worden ook wel zweeffietsen, stepfietsen, hardloopfietsen of pedaal loze fietsen genoemd.

Wat zijn populaire loopfietsfietsen?

Er zijn veel balans-fietsmerken om uit te kiezen, met verschillende prijsniveaus. Bekijk onze Top tweewieler-pagina voor een complete lijst met onze aanbevelingen.

Wat is er mis met een driewieler?

Loopfietsen zijn veel veiliger en praktischer dan driewielers en zijwielen. Met drie wielen zijn driewielers vaak langzaam, lastig te manoeuvreren en kunnen ze gemakkelijk kantelen op oneffen of schuine oppervlakken. Op een loopfiets zijn kinderen gericht op balanceren in plaats van trappen. Als gevolg daarvan zijn ze meer voorbereid op een onverwacht verlies in balans en vallen ze veel minder snel terug. Peuters kunnen ook kilometers lopen of rennen op een loopfiets, maar kunnen zelden het einde van een blok op een driewieler halen. Driewielfietsen zijn gewoon te inefficiënt voor kinderen om lange afstanden te rijden, daarom komen ze vaak met handvatten voor ouders om ze te duwen.

Ik heb geleerd om met zijwielen te rijden, zijn ze echt zo slecht?

De wielen van de fiets vertragen het vermogen en de wens van het kind om te fietsen aanzienlijk. Loopfietsen leren peuters en kinderen hoe ze moeten rijden terwijl ze in balans zijn, terwijl de zijwielen leren hoe te rijden terwijl ze uit balans zijn. Ze creëren van een vals gevoel van evenwicht. Om te rijden zonder de zijwielen, moet een kind “afleren” hoe hij ongebalanceerd moet rijden en hoe hij moet leren rijden terwijl hij in evenwicht is. Op een loopfiets worden vanaf de eerste dag juiste balanceertechnieken geleerd. Een ander ding om te overwegen is dat loopfietsen gewoon leuker en veel gemakkelijker te rijden zijn dan een fiets met zijwielen.

Wat is de beste leeftijd voor een kind om op een loopfiets te rijden?

Loopfietsen zijn er in vele maten – de kleinste fietsen passen op kleuters in kleding van 18 maanden, terwijl de grootste fietsen eigenlijk voor volwassenen zijn ontworpen. Peuters en kinderen genieten van loopfietsen van de leeftijd van 18 maanden tot 5 jaar oud. In tegenstelling tot driewielers en zijwielen kunnen peuters op een loopfiets stappen en vanaf dag één beginnen. Een van de grootste voordelen van loopfietsen is dat kinderen ze allemaal alleen rijden. Ongeacht de leeftijd van je kind, onthoud dat loopfietsen niet voor iedereen zijn. Kinderen passen op een loopfiets waarvan de minimale zithoogte minder is dan hun binnen beenlengte.

Waar zetten ze hun voeten neer?

Loopfietsen hebben geen voetsteun nodig. Kinderen halen hun voeten vanzelfsprekend op terwijl ze glijden. In al onze jaren van testen hebben we zelden een kind gevraagd waar hij zijn voeten op de fiets moest zetten, maar veel ouders stellen grappig genoeg wel die vraag.

Hoeveel jaar rijden kinderen op loopfietsen?

Kinderen fietsen over het algemeen 2 – 3 jaar op fietsen, afhankelijk van de leeftijd waarop ze beginnen. Hoe jonger ze beginnen, hoe langer ze op hun loopfiets rijden. De meeste kleuters en kinderen die een loopfiets onder de knie hebben, gaan rond hun 4e verjaardag naar een gewone fiets. De aanschaf van een fiets waarbij de maximale zithoogte zich ten minste twee centimeter voorbij de stroomlijn van het kind uitstrekt, biedt over het algemeen voldoende ruimte voor groei.

Loopfietsen zijn meer dan alleen het middel om een ​​doel te bereiken. Terwijl loopfietsen kinderen voorbereiden op het fietsen, bieden ze ook jarenlang plezier en onafhankelijkheid voordat ze groot genoeg zijn om op de kleinste pedaalfiets te passen. Pedaalfietsen zijn ook veel zwaarder dan loopfietsen, waardoor ze moeilijker te leren zijn om in evenwicht te brengen. Voor kinderen van 5 jaar en ouder is het verwijderen van de pedalen een optie, maar dit is onpraktisch voor peuters en kleuters.

Meer vrijheid en plezier met een loopfiets

Kinderen die driewielers, scooters of fietsen met zijwielen hebben, kunnen beter bestand zijn tegen fietsen. Waarom? Loopfietsen vragen wat meer moeite om te leren, maar bieden veel meer beloningen in ruil daarvoor. Eenmaal onder de knie, houden peuters van de onafhankelijkheid en het gevoel van voldoening dat ze hebben van het rijden op een loopfiets en raken zelden opnieuw een driewieler of trainingswielen aan. Of het nu wordt gestopt door vreemden tijdens een wandeling of gebombardeerd door kinderen in het park, kinderen realiseren zich snel dat er iets cool is aan het rijden op twee wielen en willen deel uitmaken van de actie. In plaats van je kinderen lastig te vallen om naar buiten te gaan en te spelen, zullen ze je lastig vallen om ze mee te nemen!

Hoeveel kost een loopfiets?

Loopfietsen zijn er in alle prijsklassen, van 30 tot 200 euro. In essentie kan elke loopfiets je kind leren zijn balans te vinden, maar er zijn enorme verschillen in kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. De grootste voordelen van duurdere fietsen zijn hun stabiliteits- en veiligheidskenmerken; ze zijn veel gemakkelijker om te leren rijden en gemakkelijker te besturen. Door de tijd te nemen om meer te weten te komen over de belangrijkste kenmerken van loopfietsen kun je er zeker van zijn dat je een fiets vindt die binnen je budget past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *