Geplaatst op Geef een reactie

Meisjesfiets

fiets

Meisjesfiets

Een meisjesfiets 12 inch kopen? 
Een leuke fiets voor je dochtertje kopen is bijna een feestje voor jezelf. Tegenwoordig zijn er geweldige fietsen te vinden voor de echte meisjes of voor de stoerdere dametjes. Je hebt fietsen in het roze, paars maar ook wit met subtiele bloemetjes. Als moeder zal je zeker jaloers kunnen worden op de fiets van je dochter. Voordat je een leuke fiets uit gaat zoeken is het belangrijk dat je eerst de goede maat koopt. Bij elke online fietsenwinkel staat bij elke maat aangegeven voor welke leeftijd deze geschikt is. Bekijk ook of erbij staat voor welke lichaamslengte, binnenbeenlengte of kledingmaat de fiets geschikt is. Dit zijn namelijk betrouwbaardere indicatoren om te bepalen of de fiets de goede maat heeft dan alleen de leeftijd.

Tips voor een goede kinderfiets

De juiste maat is het belangrijkste. De fiets moet dus precies goed zijn. Het is niet verstandig om een fiets op de groei te kopen. Dat kan zelfs erg gevaarlijk zijn. Bij elke fiets kun je het zadel en het stuur afstellen waardoor de fiets altijd wel een paar jaar mee kan. Een te grote fiets kopen is dus niet nodig.

Geen zware fiets

Zorg ervoor dat de kinderfiets niet te zwaar is voor je kind. Het zal geregeld voorkomen dat je dochtertje valt met haar fiets, zeker wanneer ze net leert fietsen. Het is dan belangrijk dat ze zelf weer haar fiets recht kan zetten. Probeer dit meteen met haar te oefenen om te bepalen of het haar lukt.

Koop een fiets met achteruittraprem

Vooral voor de jongere meiden is het verstandig om een fiets te kopen met achteruittraprem in plaats van een fiets met handremmen. Vaak gaat de handrem te stroef en is hij simpelweg te groot waardoor je dochter het niet goed kan dichtknijpen. En je kunt je wel voorstellen wat er dan gebeurd. Een achteruittraprem is altijd veiliger en zal ook minder snel stuk gaan.

Verlichting met batterij

Kies bij voorkeur voor verlichting die op batterij werkt en niet voor dynamo verlichting. Fietsen met een dynamo is zwaarder en is eigenlijk helemaal niet nodig. Met een batterij is een stuk makkelijk en gaat ook minder snel kapot.

Verstelbaar stuur en zadel

Als je dochtertje net leert fietsen, stel het zadel dan op zo’n manier af dat ze met haar voeten plat op de grond kan staan. Het fietsen zelf is dan wel iets minder fijn, maar het is wel veiliger omdat ze op die manier snel kan staan op het moment dat ze dreigt om te vallen. Als je dochtertje al redelijk goed kan fietsen, kun je het zadel hoger afstellen zodat ze met haar tenen de grond kan aanraken.

Juiste maat fiets

Een juiste maat fiets is dus heel belangrijk. Onderstaand een klein overzicht van de verschillende maten van fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *