Geplaatst op Geef een reactie

Kinderfiets verzekeren

fiets

Kinderfiets verzekering

Een kinderfiets verzekeren is niet iets wat u snel te binnen zal schieten wanneer een nieuwe kinderfiets aanschaft. Maar toch is dit niet onverstandig. Een fiets kan makkelijk gestolen of vernield worden. Vooral in de grotere steden van Nederland is uw fiets vaak niet veilig.

Waarom zou ik mijn kinderfiets verzekeren?

U vraagt zich natuurlijk af waarom u uw kinderfiets zou verzekeren. U heeft de kinderfiets immers in de schuur staan, dus dan kan er toch weinig gebeuren? Niets is minder waar. Op elk moment van de dag kan uw fiets beschadigd of gestolen worden. Of de kinderfiets nu in een schuur staat of niet.

Indien u op zoek bent naar de goedkoopste fiets verzekering, dan is het zeker de moeite waard om de verzekeringen van verschillende verzekeraars te vergelijken. Let dan niet alleen op de prijs van de premies, maar ook op de voorwaarden.

Wanneer u uw kinderfiets verzekerd, word deze vaak verzekerd tegen de nieuwwaarde van de fiets. Het is onzin dat u alleen fietsen van nieuwwaarde kunt verzekeren. Een tweedehands kinderfiets kan ook makkelijk verzekerd worden, maar houdt wel rekening met de waarde van de fiets. Ook wanneer u een fiets gekocht heeft die in de aanbieding staat, is het belangrijk dat u de originele waarde van de fiets doorgeeft.

Wat krijg ik als ik een kinderfiets laat verzekeren?

Dit ligt natuurlijk bij elke aanbieder anders. Het is daarom ook belangrijk dat u niet alleen naar de hoogte van premie kijkt, maar ook naar de voorwaarden die een verzekeraar heeft opgesteld.

Een standaard fietsverzekering bestaat vaak uit dezelfde dekkingen bij verschillende verzekeraars. Vaak ben u met een fiets verzekering verzekerd voor schade aan uw fiets en voor diefstal. De meeste fiets verzekeringen sluit u voor 3 tot maximaal 5 jaar af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *