Geplaatst op Geef een reactie

Jouw kind volop in beweging

fiets

Jouw kind volop in beweging

Je kind wordt op alle gebieden bezig gehouden door school, sportactiviteiten, tv en computer. Het is bijna een te grote druk op zijn overvolle agenda om rekening te houden met de reistijd tussen al die bezigheden. Juist daarom is het bijna van levensbelang om bij het kiezen van een juiste kinderfiets voor jouw kind met allerlei extra mogelijkheden rekening te houden.

Om zo min mogelijk tijd met reizen kwijt te zijn is het belangrijk, dat je kind zich prettig voelt op zijn vervoersmiddel. Met plezier naar de fiets grijpen zorgt bewust en onbewust voor een groeiend begrip van het vervoersmiddel en daarmee voor een steeds betere beheersing van het fietsen in het algemeen. Dit maakt van de reistijd geen verloren tijd en zal dus geen zware belasting meer zijn.

Niet kopen op de groei

De moderne kinderfiets is op alle punten constant aan de behoefte van jouw kind aan te passen. De verleiding van het kopen van een rijwiel op de groei valt ten prooi aan de wet van de remmende vooruitgang. Omdat de fiets in het begin te groot is voor zijn berijder, leert je kind in de eerste fase van zijn weg in het verkeer niet, dat een fiets je helpt om bij je doel aan te komen.

Het fietsen op zich kost zo veel moeite, dat je kind steeds vaker zal vragen om hem of haar ergens af te leveren. Niet oefenen betekend niet beter worden en tegen de tijd dat jouw kind in zijn fiets gegroeid is is hij zo gewend om jou als chauffeur te benaderen, dat het steeds meer moeite kost om hem zelfstandig in het verkeer te krijgen.

Motoriek tegen motorisering

De populariteit van brommers bij pubers heeft in eerste instantie behoorlijk ingeboet bij het verlagen van de minimum leeftijd om rijles te kunnen nemen. Inmiddels bereikt deze aantrekkingskracht weer grotere hoogte en de keus van de eerste en daaropvolgende kinderfiets is daar direct debet aan.

Jouw kind een rijwiel geven dat hem trots maakt om het uit de schuur te halen is omgekeerd evenredig gekoppeld aan zijn wens om zo snel mogelijk een gemotoriseerd rijtuig te hebben.

De stoere jongensfietsen en stijlvolle meisjesfietsen op deze plek zijn gemaakt om jouw kind al zijn afspraken te laten halen zonder dat ze extra moeite vragen. Met één van onze fietsen houdt je niet alleen je kind in topconditie, maar je houdt zelf meer tijd over en je draagt bij aan een beter milieu. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *