Geplaatst op Geef een reactie

Wat kan er beter zijn voor kinderen aan hun klas?

Veilige Beweegvriendelijke Schoolomgeving Actie Zwolle 9 april 2025 Foto Lin Klooster 1
Gepubliceerd: 23 april 2025

Op woensdag 9 april begonnen leerlingen aan de Vrije School Michael in Zwolle een speciale missie om hun gemeenschap veiliger en plezieriger te maken. Gewoon door inzichtelijke gedachten te delen en er geweldig uit te zien. Het doel? Meer kinderen die graag rijden of wandelen en vrij naar school gaan.

Van gevaarlijke buurten tot veilige wegen naar scholen

De school setting is ook vaak ontworpen voor motorvoertuigen, zeker kinderen, in sommige buurten. Kinderen vinden het uitdagend om veilig naar school te gaan met de fiets of lopen door droge auto’s, ongemakkelijke overtochten en actieve kruispunten. De Safe Moving School Environment creëerde de Challengesbox, een verstandige set met 13 projecten waarmee studenten meteen kunnen werken. De Challengesbox helpt kinderen bij het inventariseren van hun omgeving en het ontdekken van gebieden om te verbeteren. De kit bevat allerlei taken om problemen in beeld te brengen en oplossingen te bedenken, van een dorpstour tot het schrijven van een tekst naar de alder.

De eerste stap is kijken, luisteren en acteren.

De Michael School in Zwolle’s Michael School kreeg de tweede Challenges Box. De studenten sloten zich aan bij zanger-songwriter Kasper Nova en de studenten die enthousiast waren om het nummer You it uit te voeren, haal gewoon die fietser. Ze gingen over hun fiets of lopen met hun leraren en ouders.

Vervolgens fietsten ze richting Zwolle’s stadhuis, waar ruiter Marijn de Vries en wethouder Gerdien Rock hen verwelkomden. Rock: Een derde van de kinderen fietst niet naar school, wat cruciaal is. In Zwolle neemt dat aantal zelfs toe en we moeten actie ondernemen om het te bestrijden. Je wilt dat elk kind gelukkig is, en wandelende kinderen zijn dat gewoon.

Een ander standpunt

De , naar de mening van Femke Hulshof, programmadirecteur voor Safe Moving School Environment, stelt kinderen in staat de straat vanuit een ander perspectief te observeren. Ze zijn zich bewust van het verschil tussen het lopen naar school in vertrouwen of fietsen, evenals waar het voelt minder veilig, dat is willekeurig, wat eerlijk zou zijn, en waar het voelt. Wat ze te zeggen hebben is nuttig als een tweede fase naar verandering. Dit kan uiteindelijk worden bereikt door gemeenten, dus we moeten ook de wethouders erbij betrekken. Het initiatief moedigt steden aan om de ideeën van hun familie te bestuderen en toe te passen op situaties in de echte wereld op straat.

een inhoudsopgave

En dit is dringend nodig omdat een beveiligde klaslokaalomgeving de wegbescherming overstijgt. Het gaat ook over bewegen, onpartijdig zijn, en de indruk hebben dat je ruimte het is. Volgens Hulshof zijn kinderen die kunnen lopen of fietsen naar de universiteit effectiever, meer op de hoogte, en zich gezonder en stabieler voelen. Dit is gunstig voor zowel hun groei als hun gezondheid.

Compleet Challengebox voor klaslokalen

De Challengesbox staat open voor belangrijke universiteiten in heel Nederland. Moeilijkheid van hogescholen hebben al uiting gegeven aan nieuwsgierigheid. Wilt u samenwerken met Challengesbox? Voor meer details, bezoek dit.

De artikelen van de box zijn gemaakt in overleg met een breed scala van partners die zowel oude als nieuwe kwesties overwogen. JOGG, BYCS, Sports Heroes at School, OBB en Scool2Walk gaven onder andere waardevolle inzichten. Hun brede kennis van bewegen, ruimte, betrokkenheid en mobiliteit maakt de Challengesbox niet alleen veelzijdig, maar zelfs zinvol onderbouwd.

Veilig en veilig verplaatsen klaslokaal

Kinderen kunnen vaker, veiliger en leuker naar school gaan in een veilige en slimme schoolomgeving. Fietsersbond en Wandelnet werken samen met JOGG en het Game & Knowledge Centre Bewegen om meer draagbare schoolinstellingen te creëren. Wij moedigen scholen en lokale overheden aan om het milieu in instellingen te verbeteren met behulp van specifieke normen. De school setting kan worden ontworpen om nog meer kinderen te stimuleren om te rijden of lopen naar school met of zonder hun ouders, en om te spelen en spelen ook. meer informatie.

Bespreek deze pagina

een inhoudsopgave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *